Vibration Research VR9500

Cikkszám: Vibration Research VR9500 Kategória:

Leírás

Csúcskategóriás multifunkciós sokcsatornás rázógép-vezérlő rendszer

A Vibration Research 5. generációs VR9500 rázógép-vezérlője páratlan gyorsasággal, rugalmassággal és kimagasló műszaki tulajdonságokkal rendelkezik. A PC-vel vezérelt készülék saját, speciális DSP-je (digital signal processor) gyorsabb és pontosabb adatfeldolgozást tesz lehetővé. A kiváló analóg áramkörökkel együtt mindezt olyan kitűnő jeldinamikai tulajdonságokat jelent, mint például a 130/100 dB-es (színusz/random) dinamika-tartomány, az alacsony, 70 nV/√Hz-es zaj-küszöb, avagy a 26 ezer vonalas random felbontás.

VR9500 ethernet kapcsolaton keresztül vezérelhető, illetve egymással párhuzamosan bővíthető – akár 128 bementi csatornákig. A rezgésérzékelők kezelését a TEDS-funkció kezelésével támogatja, továbbá az egyes csatlakozók jelének megfelelőségét jól látható módon LED-ekkel kijelzi.

A VR9500 rezgésgerjesztő-vezérlő számos gerjesztési módot támogat, melyek egyszerű kezelői felületen érhetők el. A mérési eredmények dokumentálását a gyors jegyzőkönyvező (Quick Report) funkció támogatja.

Tulajdonságok

 • véletlenszerű gerjesztés 26 000 vonalas felbontással
 • színuszus, véletlenszerű, impulzus vezérlés 0,1 Hz … 50 kHz tartományban
 • további gerjesztési módok: szinusz véletlenszerű gerjesztésen, véletlenszerű véletlenszerű gerjesztésen,
  sokk-válasz spektrum, útgerjesztés-időjel szimuláció, tranziens sokk gerjesztés, földrengés-szimuláció
 • élettartam-tesztek vezérlése (Kurtosion), többtengelyű rázógépek vezérlése különféle gerjesztési módokkal
 • bővíthetőség maximum 128 bemeneti analógcsatorna + 32 analóg kimeneti + 32 COLA kimenet
 • szimultán analóg bemeneti csatornák 24 bites felbontással,
  200 kHz mintavételezési frekvenciával, 135 dB dinamikatartománnyal
 • extrém alacsony zaj-küszöb (<70nV/√Hz)
 • >130 dB dinamika-tartomány
 • redundáns kalibrációs monitor
 • integrált önteszt és rendszerteszt
 • vezérlőkimenet biztonsági, védelmi funkciókkal
 • 3 év garancia

26 000 vonalas felbontású random-gerjesztés

A magasabb spektrum-felbontásnak két fontos előnye van:

 • A magasabb felbontás keskenyebb frekvencia “egységeket” jelent, melyek alacsony frekvenciákon is élesebb vezérlést tesznek lehetővé. Ez az előny lehetővé teszi akár 20%-kal kisebb elmozdulások alkalmazását a gerjesztésekben.
 • A magasabb felbontás pontosabb és élethűbb rezonancia-gerjesztést tesz lehetővé. Ökölszabály szerint, a rezonancia legjobb és legpontosabb gerjesztéséhez/vezérléséhez a felbontás minimum három “egységének” kell a rezonncia-frekvencia 3 dB-es frekvencia-tartományába esnie.

Alacsony zaj-küszöb

VR9500 igazán páratlan alacsony zaj-küszöbbel rendelkező rázógép-vezérlő. A kivételes többpólusú analóg szűrő és a digitális szűrő együttesen biztosítja a vezérlő kiváló zajszintjét.

Kevert módú teszt

VR9500 összetett teszt típusokat is képes kezelni: “Sine-on-Random”, “Random-on-Random”, “Sine-on-Sine” és “Sine & Random-on-Random”. A “Sine-on-Random” mód esetén egészen 32 valós lebegőpontos precíz színusz-jelet kezelhet, melyek a háttér véletlen-spektrumra ültethetők. A “Random-on-Random” módban maximum 32 keskenysávú véletlen spektrumú gerjesztés keverhető a véletlen spektrumú háttér gerjesztésre.

Gyors jegyzőkönyvező

VR9500 Quick Report funkciója lerövidíti a jegyzőkönyvezés folyamatát. A programban előre definiált és saját kialakítású sablonokkal a kívánt nézetek és riportok beállíthatók, a végeredmények gyorsan menthetők. A teszt típusától függően az egyes sablonok egy gombnyomással kiválaszthatók, ezzel a jegyzőkönyvezés egy lépéssel megoldható, sőt, további ütemezés hozzáadásával a teszt és jegyzőkönyvezés teljesen automatizálhatóvá tehető.

3 év garancia

VR9500 készülékeket 3-éves garanciával kínáljuk, mely jellemzi a a termék kiemelkedő minőségét.

 

Vibration Research VR9500 gyártói ismertető

Vibration Research VR9500 részletes ismertető

 

Rázógépek világa